Accés Socis Registrar-se

Login

Indicatiu *
Password *
Recorda'm

Crear un compte

Registre de socis de URBBLL, Els camps amb (*) són obligatoris.
Nom *
Indicatiu *
Password *
Verificar password *
Email *
Verificar email *
Captcha *

PARTICIPACIO DE LA URBBLL A FIRAENTITATS SANTS 2024

Enguany hem tornat a participar a la fira d’entitats del barri de Sants on pertanyem per la ubicació de la seu, amb el ferm propòsit de fer-nos visibles, divulgant la nostra afició i al mateix temps  esperonar al públic en general i sobretot al jovent a conèixer les possibilitats que els ofereix la radioafició. Cal superar el desconeixement i trencar els estereotips que ens envolten, tots sabem que la ràdio amateur pot oferir els vessants tecno-digitals que atrauen més l’interès de les noves generacions, els modes digitals, les interconnexions el QO100, satèl·lits etç.

Tempus fugit, sicut nubes, quasi naves, velut umbra

 "El temps vola, com els núvols, com les naus, com les ombres".

Per a qualsevol radioaficionat les sigles MFJ són sinònim de fiables aparells que segurament en alguna de les seves versions formen part del seu petit o gran equipament, estem tips de veure aquestes sigles sense saber potser que corresponen a les inicials de  Martin F,Jue un radioaficionat amb l’indicatiu K5FLU.

Anatomia de la participació d'URBBLL a Mercaham 2023

La URBBLL ha participat, com sempre, al Merca-ham de Cerdanyola. Centenars, sinó milers, de radioaficionats han aprofitat per saludar-se, participar en conferències, conèixer els nous equips de les marques (en aquesta oportunitat l'ICOM IC-905), estudiar les ofertes d'equips de segona mà, menjar una botifarra a la brasa, … també visitar els estands dels radioclubs i veure quines activitats fan. Aquesta ha estat la 27a edició i és, per tant, la fira degana de la radioafició espanyola. L'organitza el Ràdio Club del Vallès a qui, des d'aquí, us agraïm l'enorme treball d'organització i gestió que han realitzat.

Dia Mundial de la Ràdio Amateur

Un segle de connexions: celebrant els 100 anys d'innovació, comunitat i defensa de la ràdio mateur

Tots els radioaficionats estem convidats a sortir a les ones per gaudir de l’amistat global entre col·legues i mostrar les nostres habilitats i capacitats al públic. Us encoratgem a fer difusió de les nostres activitats. El Dia Mundial de la Radioafició no és un concurs, sinó una oportunitat per "parlar" sobre el valor de la radioafició al públic en general i als nostres companys aficionats. També és una gran oportunitat per parlar sense la pressió de concursos, afegir contactes ni rodes, de les diferents maneres de gaudir de la nostra afició.

Amb motiu d’aquest esdeveniment, des de la URBBLL obrirem les instal·lacions a Leiva, 2D el dijous 18 d’abril de 9 a 14 i de 16 a 20 on sereu benvinguts perquè pugueu sortir a l’aire i compartir en bona companyia.

Transmissions en format ATV

La radioafició és una afició apassionant que ha evolucionat al llarg dels anys. Els radioaficionats busquen explorar i experimentar amb les comunicacions de ràdio de forma amateur, utilitzant equips de transmissió i recepció de ràdio. Una de les formes més interessants de radioafició és la transmissió en format ATV (Amateur Television), que permet la transmissió de senyals de vídeo i àudio. En aquest article, explorarem en detall la radioafició en format ATV i com es poden fer transmissions emocionants en aquest format.

Què és la radioafició?

La radioafició és una afició que consisteix a establir comunicació de ràdio a través de bandes de freqüència designades per a ús amateur. Els radioaficionats exploren diverses tècniques i maneres de comunicació, com la transmissió de veu, l'enviament de senyals de text, la transmissió d'imatges digitals i, en el cas de la radioafició en format ATV, la transmissió d'imatge i so