Dilluns 26 Febrer 2024
Accés Socis Registrar-se

Login

Indicatiu *
Password *
Recorda'm

Crear un compte

Registre de socis de URBBLL, Els camps amb (*) són obligatoris.
Nom *
Indicatiu *
Password *
Verificar password *
Email *
Verificar email *
Captcha *

Anatomia de la participació d'URBBLL a Mercaham 2023

La URBBLL ha participat, com sempre, al Merca-ham de Cerdanyola. Centenars, sinó milers, de radioaficionats han aprofitat per saludar-se, participar en conferències, conèixer els nous equips de les marques (en aquesta oportunitat l'ICOM IC-905), estudiar les ofertes d'equips de segona mà, menjar una botifarra a la brasa, … també visitar els estands dels radioclubs i veure quines activitats fan. Aquesta ha estat la 27a edició i és, per tant, la fira degana de la radioafició espanyola. L'organitza el Ràdio Club del Vallès a qui, des d'aquí, us agraïm l'enorme treball d'organització i gestió que han realitzat.

Transmissions en format ATV

La radioafició és una afició apassionant que ha evolucionat al llarg dels anys. Els radioaficionats busquen explorar i experimentar amb les comunicacions de ràdio de forma amateur, utilitzant equips de transmissió i recepció de ràdio. Una de les formes més interessants de radioafició és la transmissió en format ATV (Amateur Television), que permet la transmissió de senyals de vídeo i àudio. En aquest article, explorarem en detall la radioafició en format ATV i com es poden fer transmissions emocionants en aquest format.

Què és la radioafició?

La radioafició és una afició que consisteix a establir comunicació de ràdio a través de bandes de freqüència designades per a ús amateur. Els radioaficionats exploren diverses tècniques i maneres de comunicació, com la transmissió de veu, l'enviament de senyals de text, la transmissió d'imatges digitals i, en el cas de la radioafició en format ATV, la transmissió d'imatge i so

La Radioafició en un món interconnectat

  Introducció

  L'apassionant afició de la radioafició ha experimentat una evolució paral·lela als avenços tecnològics al llarg dels anys. En un món cada cop més connectat, on la comunicació es produeix a l'instant a través d'internet i els dispositius mòbils, podria semblar que la radioafició ha perdut rellevància. Això, però, dista molt de ser veritat. En aquest article, explorarem com la radioafició s'ha adaptat als progressos tecnològics i continua sent una activitat fascinant i pertinent al segle XXI.