Accés Socis Registrar-se

Login

Indicatiu *
Password *
Recorda'm

Crear un compte

Registre de socis de URBBLL, Els camps amb (*) són obligatoris.
Nom *
Indicatiu *
Password *
Verificar password *
Email *
Verificar email *
Captcha *

Microones a EA3

foto foto
EA3EDU/P  i EA5YB/3 en 10GHz y 24GHz EA3AXV/P  en 2320 MHz

 

Una mica de Historia:

Les bandes de 13cm, 9cm, 6cm i 3cm, per ser bandes de assignació secundaria, DGTel havia tret de la operativa dels amateurs a EA. I van passar uns anys que no vam fer res per reclamar als nostres drets.
Aparti del Congres de URE de Albacete desembre 2010, al èxit de les gestions de URE (i gracies a la inestimable col·laboració de EA3BRA Toni ), enfront a DGTel, que ja podem operà em un permís especial  les Bandes de us secundari de 13cm, 6cm i 3cm.  També vam aconseguir tindre a URE al primer Coordinador de Microones a la historia de EA, em al nombre ment del Manel EA3FLX.

Comunicacions aprofitant les tempestes (RS) Rain Scatter

 

Introducció

 

Amb els equips de microones i sense ajuda de propagació, (a causa de la curvatura terrestre), tenim diàriament la possibilitat de comunicats dins del camp visual uns 100 kms. Evitant muntanyes, edificis i altres obstacles, tasca difícil amb la nostra orografia, a Espanya.

Resum del mode operatiu en Microones, per a activitats i concursos

 

Possibilitats d'enllaços DX en Microones a més de 100 Kms:

Ajuda per prediccions de propagació tropo, segons Tropospheric Ducting Forecasts:http://www.dxinfocentre.com/tropo_eur.html
Les condicions es troben a les zones del 4 al 10, essent de 7 a 10 les millors per DX en Microones

 

-Elecció de la posició portable:

Cal conèixer les coordenades prèviament.
Es pot usar aquesta adreça per localitzar el QTH:http://f6fvy.free.fr/qthLocator/fullScreen.php Ampliar sobre el mapa de la zona amb el suficient zoom, i clicar amb el ratolí el punt portable, apareixerà una finestra amb el QTH Locator i les coordenades de latitud i longitud.
Cal tenir tot aclarit en direcció al corresponsal, ni arbres, ni edificis, procurar la visió directa. Encara que també s'aconsegueixen contactes, de vegades, via reflexió o refracció contra muntanyes o per sobre d'elles.