Dilluns 26 Febrer 2024
Accés Socis Registrar-se

Login

Indicatiu *
Password *
Recorda'm

Crear un compte

Registre de socis de URBBLL, Els camps amb (*) són obligatoris.
Nom *
Indicatiu *
Password *
Verificar password *
Email *
Verificar email *
Captcha *

Nadal 2023

Trobada de Nadal 2023

El pròxim dia 16 de desembre, dissabte, a partir de les 11 del matí i fins les 13h, farem la tradicional trobada de Nadal dels socis de la URBBLL, que finalitzarem amb un aperitiu.

És una molt bona ocasió per trobar-nos, xerrar (una mica!) i compartir experiències. També podràs veure les noves instal·lacions, equips i antenes de què disposem si no has estat últimament al local i, si goses, podràs intentar fer algun QSO en la teva modalitat preferida.

Si ho necessites, pots venir acompanyat d’algun familiar o amic, que també serà benvingut i es podrà quedar a la celebració.

 T’hi esperem però necessitem que ens confirmis que vindràs per preparar la intendència! Truca’ns, whatsapp, sms al 626 266 947 o e-mail a urbbll@ea3mm.org !

 Ricard López – EA3IAO
President de la URBBLL

 El local social és a:
URBBLL
Leiva 2D  (APSOCECAT)
Barcelona

A cinc minuts de la parada Hostafrancs de la L1 del metro ó autobus D20.

CX3BR, Silent Key

Fa uns dies van rebre sepultura a Montevideo les restes de Rafael Ponce de León, CX3BR, mort als 83 anys d'edat, el qual mig segle enrere des de la seva estació de ràdio a Carrasco va ser un protagonista fonamental de les comunicacions en la tragèdia dels Andes.
Van ser nombrosos els radioaficionats que van mantenir la vigília a la ràdio a Xile, l'Argentina i l'Uruguai després de conèixer la notícia de la desaparició de l'avió uruguaià a la serralada dels Andes el 1972.
Des d'aleshores molt s'ha escrit sobre la tragèdia, però concretament sobre la importància de la ràdio durant la cerca hi ha un treball molt interessant  de l'amic Horacio Nigro Geolkiewsky CX3BZ en la seva publicació "La Galena del Sur". L'article destaca a un jove radioaficionat de Montevideo, Rafael Ponce de León CX3BR, que es va encarregar de les comunicacions al servei de les famílies dels passatgers del C-47 de la Força Aèria Uruguaiana mentre va durar l'operatiu de cerca a la serralada dels Andes.
(Extracte de l'article publicant pel company Carlos Almirón LU7DSY)

Descansi en pau

Concurs QSL Memorial EA3BB

Durant el primer cap de setmana de juny (dies 3 i 4 del 2023), des de les 14:00 UTC del dissabte fins a les 14:00 UTC del diumenge, en les modalitats de VHF i UHF.

Organitza: Ràdio Club Ayala EA2RCA i la Unió de Radioaficionats Espanyols.

Hamvention 2023

Greene County Fair and Expo Center

210 Fairground Road, Xenia, OH 453858

 Friday, 5/19 - 9:00 AM – 5:00 PM (15h – 23h Barcelona)

Saturday, 5/20 - 9:00 AM – 5:00 PM

Sunday, 5/21 - 9:00 AM – 1:00 PM

 Divendres s'inaugura la fira de ràdio amateur més gran del món!

 Aficionats de tot el món estan viatjant a la Hamvention de Dayton

 Aquests són només alguns dels enllaços útils de la Hamvention:

  Mapa i indicacions

 Horari del fòrum

 Mapa de la exhibició

 Clicar aquí per visitar la Hamvention website i una complerta informació sobre la fira.

  La passarel·la de Dayton W8RTL^^B estarà enllaçada a D-Extra X-Reflector XRF038C durant el cap de setmana de Hamvention. D-Plus REF038C també estarà disponible el cap de setmana a W8RTLC. Utilitzeu 446.1000 Digital Code Squelch CSQL, utilitzeu el número 13 com a freqüència simplex D-Star a Hamvention®. La cobertura DMR està disponible mitjançant el repetidor N8NQH 444.8750+ Color Code 13 mitjançant Talkgroup 310557 a la franja horària 2. Consulteu http://tim-yvonne.com/ham/dmr/ per obtenir més informació.

 

Presentació del  LLibre "Aventuras de radio"

Durant els encants mensuals a les 11:00h. del dia 29 d'abril del 2023, es fara la presentació del llibre "Aventuras de radio" de Selvamar noticias a càrrec d'EA3IAZ Manel i EA3IEW Joan Josep.

Us esperem. 

Dia Mundial Radioafició 2023

Cada 18 d'abril, radioaficionats de tot el món prenen les ones per a celebrar el Dia Mundial de la Radioafició. Va ser en aquest dia de 1925, fa ja 98 anys, quan la Unió Internacional de Radioaficionats (IARU) es va formar a París per a fer costat als radioaficionats de tot el món.

Document acreditatiu de radioaficionat

 Diversos Radioaficionats estan consultant tant a URE, com a les diferents Prefectures de Telecomunicacions, una nota publicada a la web del Ministerio sobre el document que acredita l'existència de l'Autorització de Radioaficionat corresponent.

Informem que aquesta nota és del 15 de febrer de 2010, posteriorment l'Ordre IET/1311/2013, de 9 de juliol, per la qual s'aprova el Reglament d'us del domini públic radioelèctric per aficionats va establir en el seu Article 5 que "L'autorització de radioaficionat tindrà caràcter personal i no transferible i conservarà la seva vigència mentre el seu titular no manifesti la seva renúncia o sigui revocada per algun dels supòsits previstos a l'article 8."

Des de Telecomunicacions ens han demanat que donem difusió a aquesta informació perquè NO se sol·liciti per seu electrònica i/o correu electrònic aquesta expedició de targeta RAF [Document acreditatiu de radioaficionat] ja que l'autorització de radioaficionat és indefinida, sense data de caducitat i en data actual no hi ha hagut cap canvi.

Autorització de 2.400 MHz per al 2023

La Unió de Radioaficionats Espanyols (URE) ha sol·licitat a la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals la pròrroga (l'anterior va caducar el 26 de desembre de 2022), per un període d'un any, de l'autorització administrativa esmentada.
Aquesta Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals ha concedit autoritzar fins al 26 de desembre de 2023 els titulars d'autoritzacions de radioaficionat, la realització d'emissions del servei d'aficionats a la banda de freqüències 2.400,050 a 2.410 MHz, amb una p.i. màxima de 1.500 watts i utilitzant antenes directives amb un guany no inferior a 21,5 dBi, des d'estacions de radioaficionats autoritzades situades a qualsevol punt del territori nacional al satèl·lit QO-100 ubicat a la posició orbital 25,9ºE de l'òrbita geoestacionària.
Per veure la resolució de la Secretària d'Estat per a l'Avanç Digital entreu al següent enllaç: https://www.ure.es

Autorització de 1.850-2.000 kHz per a concursos 2023

Després de la petició corresponent cursada per la Unió de Radioaficionats Espanyols (URE), la Secretària d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures digitals ha emès una resolució autoritzant l'ús del segment de 1.850 – 2.000 kHz amb motiu de la seva participació en concursos, tant nacionals com internacionals , que se celebrin en el període comprès entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2023.
El text complet de la resolució de la Secretària d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures digitals es pot veure a l'enllaç següent: https://www.ure.es/download