Accés Socis Registrar-se

Login

Indicatiu *
Password *
Recorda'm

Crear un compte

Registre de socis de URBBLL, Els camps amb (*) són obligatoris.
Nom *
Indicatiu *
Password *
Verificar password *
Email *
Verificar email *
Captcha *

Articles per a la web

A l'assemblea del 18/04/2024 el president Ricard EA3IAO va fer una crida a tots els associats de la URBBLL a participar amb articles per la web i la revista, està clar que dins el conjunt d'associats hi ha un coneixement important de diversos aspectes de la radioafició que seria de gran interès per a d'altres, sabem que és un esforç, però, per altra part, aporta un plus interessant per un mateix repassar i posar el dia el nostre coneixement i bagatge.

Si tens passió per l'autoconstrucció, experimentes amb estris i components relacionats amb la ràdio, alimentació d'equips o antenes. Aleshores estàs preparat i motivat per enviar els teus articles explicant els teus treballs i elaboracions.

Repetidor Digital Grup de ATV EA3. ED3YBG URBBLL

El 30 de març del 2024 es va completar la instal·lació del repetidor digital ED3YBG a la Torre d’ Axión al Tibidabo.

Locator JN11BK. Altura 512 m més la cota de 30 m de la torre.

Autoritzada la banda de 40,650 – 40,750 MHz

Després d'un ardu treball per part de la URE davant l'administració, avui s'ha publicat en el lloc web de Radioaficionats la Resolució de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, la qual autoritza els titulars d'autoritzacions espanyoles de radioaficionat a realitzar emissions en la banda de 40,650 – 40,750 MHz, amb una potència de pic de l’envolvent (PEP) màxima de 25 W, per un període de divuit mesos.

Les emissions només s'efectuaran des d'estacions fixes que disposin de la llicència corresponent. A més, el radioaficionat haurà d'informar la Prefectura Provincial d'Inspecció de Telecomunicacions de la província en la qual resideixi sobre la seva intenció d'operar en aquesta banda abans d'emetre per primera vegada en aquestes freqüències.

Com indica la resolució, és obligatori que el radioaficionat informi a la Prefectura Provincial d'Inspecció de Telecomunicacions corresponent de la seva intenció d'operar en aquesta banda abans d'emetre per primera vegada en aquestes freqüències, en aquest cas, de manera electrònica a través de la seu de Radioaficionats utilitzant un certificat digital o Cl@ve.

COFFEE HAM

Estimat soci.

Ens agradaria que vinguessis a la seu de la URBBLL a operar amb els nostres equips. A més, podràs gestionar les teves QSLs via BUREAU.

Cada dissabte al matí fem un COFFEE HAM, de tant en tant una BOTIFARRADA ... i també fem una mica de ràdio. T'HI ESPEREM !

Nadal 2023

Trobada de Nadal 2023

El pròxim dia 16 de desembre, dissabte, a partir de les 11 del matí i fins les 13h, farem la tradicional trobada de Nadal dels socis de la URBBLL, que finalitzarem amb un aperitiu.

És una molt bona ocasió per trobar-nos, xerrar (una mica!) i compartir experiències. També podràs veure les noves instal·lacions, equips i antenes de què disposem si no has estat últimament al local i, si goses, podràs intentar fer algun QSO en la teva modalitat preferida.

Si ho necessites, pots venir acompanyat d’algun familiar o amic, que també serà benvingut i es podrà quedar a la celebració.

 T’hi esperem però necessitem que ens confirmis que vindràs per preparar la intendència! Truca’ns, whatsapp, sms al 626 266 947 o e-mail a urbbll@ea3mm.org !

 Ricard López – EA3IAO
President de la URBBLL

 El local social és a:
URBBLL
Leiva 2D  (APSOCECAT)
Barcelona

A cinc minuts de la parada Hostafrancs de la L1 del metro ó autobus D20.

CX3BR, Silent Key

Fa uns dies van rebre sepultura a Montevideo les restes de Rafael Ponce de León, CX3BR, mort als 83 anys d'edat, el qual mig segle enrere des de la seva estació de ràdio a Carrasco va ser un protagonista fonamental de les comunicacions en la tragèdia dels Andes.
Van ser nombrosos els radioaficionats que van mantenir la vigília a la ràdio a Xile, l'Argentina i l'Uruguai després de conèixer la notícia de la desaparició de l'avió uruguaià a la serralada dels Andes el 1972.
Des d'aleshores molt s'ha escrit sobre la tragèdia, però concretament sobre la importància de la ràdio durant la cerca hi ha un treball molt interessant  de l'amic Horacio Nigro Geolkiewsky CX3BZ en la seva publicació "La Galena del Sur". L'article destaca a un jove radioaficionat de Montevideo, Rafael Ponce de León CX3BR, que es va encarregar de les comunicacions al servei de les famílies dels passatgers del C-47 de la Força Aèria Uruguaiana mentre va durar l'operatiu de cerca a la serralada dels Andes.
(Extracte de l'article publicant pel company Carlos Almirón LU7DSY)

Descansi en pau

Concurs QSL Memorial EA3BB

Durant el primer cap de setmana de juny (dies 3 i 4 del 2023), des de les 14:00 UTC del dissabte fins a les 14:00 UTC del diumenge, en les modalitats de VHF i UHF.

Organitza: Ràdio Club Ayala EA2RCA i la Unió de Radioaficionats Espanyols.

Hamvention 2023

Greene County Fair and Expo Center

210 Fairground Road, Xenia, OH 453858

 Friday, 5/19 - 9:00 AM – 5:00 PM (15h – 23h Barcelona)

Saturday, 5/20 - 9:00 AM – 5:00 PM

Sunday, 5/21 - 9:00 AM – 1:00 PM

 Divendres s'inaugura la fira de ràdio amateur més gran del món!

 Aficionats de tot el món estan viatjant a la Hamvention de Dayton

 Aquests són només alguns dels enllaços útils de la Hamvention:

  Mapa i indicacions

 Horari del fòrum

 Mapa de la exhibició

 Clicar aquí per visitar la Hamvention website i una complerta informació sobre la fira.

  La passarel·la de Dayton W8RTL^^B estarà enllaçada a D-Extra X-Reflector XRF038C durant el cap de setmana de Hamvention. D-Plus REF038C també estarà disponible el cap de setmana a W8RTLC. Utilitzeu 446.1000 Digital Code Squelch CSQL, utilitzeu el número 13 com a freqüència simplex D-Star a Hamvention®. La cobertura DMR està disponible mitjançant el repetidor N8NQH 444.8750+ Color Code 13 mitjançant Talkgroup 310557 a la franja horària 2. Consulteu http://tim-yvonne.com/ham/dmr/ per obtenir més informació.

 

Presentació del  LLibre "Aventuras de radio"

Durant els encants mensuals a les 11:00h. del dia 29 d'abril del 2023, es fara la presentació del llibre "Aventuras de radio" de Selvamar noticias a càrrec d'EA3IAZ Manel i EA3IEW Joan Josep.

Us esperem.