Accés Socis Registrar-se

Login

Indicatiu *
Password *
Recorda'm

Crear un compte

Registre de socis de URBBLL, Els camps amb (*) són obligatoris.
Nom *
Indicatiu *
Password *
Verificar password *
Email *
Verificar email *
Captcha *

Tempus fugit, sicut nubes, quasi naves, velut umbra

 "El temps vola, com els núvols, com les naus, com les ombres".

Per a qualsevol radioaficionat les sigles MFJ són sinònim de fiables aparells que segurament en alguna de les seves versions formen part del seu petit o gran equipament, estem tips de veure aquestes sigles sense saber potser que corresponen a les inicials de  Martin F,Jue un radioaficionat amb l’indicatiu K5FLU.

Podríem dir que és un dels representants del somni americà. Martin F. Jue va néixer a Vicksburg en el si d'una família xinesa nord-americana i el mateix besavi de la qual va ajudar a construir el ferrocarril transcontinental a través d'Amèrica a finals de la dècada de 1860. Va créixer a la petita ciutat del delta del Mississipí de Hollandale, Mississipí

Jue es va graduar el 1966 al Bagley College of Engineering de la Mississippi State University , que el 2014 el va honorar com a Distinguished Fellow.  Després de graduar-se a MSU el 1966 i GIT el 1971, Jue va treballar durant un any a Magnavox. L'octubre de 1972, Jue va començar a fabricar un kit de filtres CW en una habitació de l'ara desaparegut Stark Hotel a Starkville , Mississipí .  Durant els següents quaranta anys, MFJ creixeria fins a convertir-se en el fabricant més gran de productes de ràdio amateur del món i obtindria nombrosos honors.

Va crear i gestionar un conglomerat d’empreses vinculades al mon de la radio   Ameritron, Hygain, Cushcraft, Mirage y Vectronics.  marques que molts de nosaltres valorem per separat sense saber que tenen un vincle comú, l’enginy i l’emprenedoria de Martin F. Jue l’home que ara als 80 anys ens recorda la dita llatina “Tempus fugit “ el temps s’escapa i deixa l’activitat empresarial per dedicar-se a la família. Només podem donar-li gràcies per tots aquest anys dedicats a  la nostra afició on ens ha donat tantes possibilitats de gaudir-la amb les seves creacions i productes. Per altre banda ens garanteix que encara disposa de grans stocks i que atendran totes les reparacions dels equips en garantia o sense.

 

Referències i fonts:

https://en.wikipedia.org/wiki/Martin_F._Jue