Accés Socis Registrar-se

Login

Indicatiu *
Password *
Recorda'm

Crear un compte

Registre de socis de URBBLL, Els camps amb (*) són obligatoris.
Nom *
Indicatiu *
Password *
Verificar password *
Email *
Verificar email *
Captcha *

Anatomia de la participació d'URBBLL a Mercaham 2023

La URBBLL ha participat, com sempre, al Merca-ham de Cerdanyola. Centenars, sinó milers, de radioaficionats han aprofitat per saludar-se, participar en conferències, conèixer els nous equips de les marques (en aquesta oportunitat l'ICOM IC-905), estudiar les ofertes d'equips de segona mà, menjar una botifarra a la brasa, … també visitar els estands dels radioclubs i veure quines activitats fan. Aquesta ha estat la 27a edició i és, per tant, la fira degana de la radioafició espanyola. L'organitza el Ràdio Club del Vallès a qui, des d'aquí, us agraïm l'enorme treball d'organització i gestió que han realitzat.

La URBBLL per fi, després de molt de temps d'inactivitat (Covid, sense instal·lació, sense voluntaris) està aconseguint activar-se i que els socis participin a classes de CW, Cafès Ham els dissabtes, Cinema-forums, mercats ambulants, etc Això s'ha reflectit en el Merca-ham on han col·laborat molts socis i ens ha permès tenir presència a diversos fronts.
D'una banda, amb un Estand digne on hem: exposat fotos de la nostra flamant instal·lació; visionat vídeos de les nostres recents activitats (fins i tot la imposició de pins d'or i plata!); venut desenes de llibres “L'ABC de les antenes” i “Satèl·lits de radioaficionats”, lliurat gorres amb indicatiu als socis que les han encarregat, recollit autoritzacions dels socis per participar en el nostre nou grup a whatsapp; departit amb molts visitants; etc.

En segon lloc, hem mantingut una taula d'equips de segona mà de socis SK (que mantenim al nostre servei d'Encants URBBLL cada darrer dissabte de mes). Diversos equips han tingut així una segona vida, però, evidentment, la competència és tremenda. D'una banda, hi ha molts equips antics en venda (els revenedors clàssics solen oferir equips revisats i certes garanties) i, de l'altra, cada cop hi ha més equips nous que fan moltíssim més per no gaires diners. Aquesta combinació és mortal per als vells vàlvules-ham. Els radioaficionats avui dia volen arribar a casa, encendre l'equip i començar a treballar immediatament a qualsevol banda amb bona propagació.

En tercer lloc, hem anunciat un nou projecte -encara en curs i pendent de reunions d'alt nivell- que tindria a veure amb un “Diploma CQ America's Cup”, és a dir la Copa Amèrica de Vela que tindrà en suspens Barcelona tot aquest 2023 i 2024. Aquesta iniciativa neix de la proposta d'un soci a la nostra darrera assemblea. Perquè es comprengui la rellevància d'aquesta copa, durant 2 anys el port de Barcelona estarà dividit en grans zones, escuderies, una per a cada vaixell participant i el port Olímpic quedarà reservat per als equips de competició femenins i joves. La Junta Directiva va estudiar el tema i va trobar que és una gran oportunitat al territori de la nostra secció i, per tant, ens toca. El projecte és molt gran i hem creat un grup d'experts ad-hoc. Preveiem que ens caldrà un centenar d'operadors EA3 i ja hem començat a rebre manifestacions d'interès. No ens podem estendre ara en aquest tema, però prometem un article complet quan arribem a acords amb l'organització de la Copa que consolidin la viabilitat del Diploma.

Finalment, hem pogut relacionar-nos amb tots els radioclubs presents, intentant trobar sinergies i, també, amb grans comercials del sector: ICOM Spain, Astro Radio, Bogeria Digital, etc. Ens proposem veure de fer activitats conjuntes.

 

Hem tingut l'oportunitat de documentar aquesta activitat en un vídeo que hem publicat al nostre canal de Youtube https://youtu.be/hCodIQQd79E

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unió de Radioaficionats de Barcelona i Baix Llobregat
Secció d'URE