Dilluns 15 abril 2024
Accés Socis Registrar-se

Login

Indicatiu *
Password *
Recorda'm

Crear un compte

Registre de socis de URBBLL, Els camps amb (*) són obligatoris.
Nom *
Indicatiu *
Password *
Verificar password *
Email *
Verificar email *
Captcha *

Dia Mundial Radioafició 2023

Cada 18 d'abril, radioaficionats de tot el món prenen les ones per a celebrar el Dia Mundial de la Radioafició. Va ser en aquest dia de 1925, fa ja 98 anys, quan la Unió Internacional de Radioaficionats (IARU) es va formar a París per a fer costat als radioaficionats de tot el món.

La IARU inclou més de 160 societats membre en les seves tres regions (entre les quals es troba la URE). La IARU Regió 1 inclou Europa, Àfrica, Orient Mitjà i el nord d'Àsia. La IARU Regió 2 cobreix tota Amèrica i la IARU Regió 3 està composta per Austràlia, Nova Zelanda, les nacions insulars del Pacífic, i la major part d'Àsia.

La Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU) ha reconegut la IARU com la representant dels interessos dels radioaficionats.

Avui dia, la radioafició és més popular que mai, amb més de 3.000.000 d'operadors amb llicència.

El 18 d'abril, és el dia en què totes les Societats Membre de la IARU podem mostrar les nostres capacitats al públic i gaudir de l'amistat global amb altres radioaficionats de tot el món.

Més informació i activitats en el següent enllaç: https://www.iaru.org/on-the-air/world-amateur-radio-day/

La IARU anuncia que la Seguretat Humana per a Tots, HS4A, serà el tema del Dia Mundial de la Radioafició el 18 d'abril de 2023.

La Seguretat Humana mesura la seguretat a nivell individual. Introduït per primera vegada per l'ONU en 1994, el concepte identifica set dimensions de seguretat interrelacionades que són essencials per al benestar d'un individu: econòmica, alimentària, de salut, ambiental, personal, comunitària i política.

La radioafició està en una posició única per a abordar desafiaments de seguretat específics en promoure el desplegament de sistemes de suport que es poden utilitzar en temps d'emergència. La pandèmia, el canvi climàtic, els desastres naturals i els conflictes armats en diversos continents soscaven la nostra seguretat i no respecten fronteres. La radioafició ha demostrat repetidament la seva capacitat per a abordar les necessitats de seguretat humana. És un mitjà de comunicació veritablement global que comprèn uns tres milions d'entusiastes de la ràdio que connecten comunitats i pobles del món.

En la celebració del Dia Mundial de la Radioafició, la IARU i les seves societats membre duran a terme un esdeveniment especial de dues setmanes a l'aire de l'11 al 25 d'abril. Les estacions d'esdeveniments especials estaran operades des de tot el mon, fent contactes de radio per cridar l'atenció sobre la campanya HS4A.

Més informació a https://hs4a.iaru.org/