Dijous 2 Febrer 2023
Accés Socis Registrar-se

Login

Indicatiu *
Password *
Recorda'm

Crear un compte

Registre de socis de URBBLL, Els camps amb (*) són obligatoris.
Nom *
Indicatiu *
Password *
Verificar password *
Email *
Verificar email *
Captcha *
Reload Captcha

Dia mundial de la ràdio amateur

Dia M R 2019

Cada 18 d'abril, els radioaficionats de tot el món surten a l'aire per celebrar el Dia Mundial de la Ràdio Amateur. Va ser en aquest dia de 1925 quan es va formar a París la Unió Internacional de Radioaficionats.

En experimentar amb l'espectre d'ona curta dels radioaficionats van ser els primers a descobrir que, lluny de ser un terreny erm, podria suportar la propagació mundial.

A la pressa per utilitzar aquestes longituds d'ona més curtes, la Radioafició estava "en greu perill de ser deixada de costat", de manera que els pioners de la radioaficionats es van reunir a París el 1925 i van crear la IARU per donar suport a la Radioafició a tot el món.

Tot just dos anys després, en la Conferència Internacional de Radiotelegrafia, es van obtenir les assignacions de freqüències que encara es reconeixen en l'actualitat: 160, 80, 40, 20 i 10 metres. Des de la seva fundació, la IARU ha treballat incansablement per defensar i ampliar les assignacions de freqüència per a la radioafició. Gràcies al suport de les administracions en cada part del món, els radioaficionats ara poden experimentar i comunicar-se en bandes de freqüència ubicades estratègicament en tot l'espectre de ràdio. Dels 25 països que van formar la IARU el 1925, ha crescut fins a incloure 160 societats membre en tres regions. La Regió 1 de IARU inclou Europa, Àfrica, Orient Mitjà i el nord d'Àsia. La Regió 2 cobreix les Amèriques, i la Regió 3 comprèn Austràlia, Nova Zelanda, les nacions illenques del Pacífic i la major part d'Àsia. La Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT) ha reconegut a IARU com a representant dels interessos dels radioaficionats.

Avui dia, la Ràdio Amateur és més popular que mai, amb més de 3,000,000 d'operadors autoritzats!

El Dia Mundial de la Ràdio Amateur és el dia en què les societats membre de la IARU poden mostrar les nostres capacitats al públic i gaudir de l'amistat global amb altres Aficionats de tot el món.

Mes informacio en https://www.qrz.com/db/5p0ward i en http://www.iaru.org/world-amateur-radio-day.html.