Accés Socis Registrar-se

Login

Indicatiu *
Password *
Recorda'm

Crear un compte

Registre de socis de URBBLL, Els camps amb (*) són obligatoris.
Nom *
Indicatiu *
Password *
Verificar password *
Email *
Verificar email *
Captcha *

XERRADA “PROMOCIÓ DE LA RADIOAFICIÓ ENTRE ELS MÉS JOVES”

Dins les activitats previstes amb l’objectiu de promoció de la radioafició a les escoles, el passat dissabte 18 de maig, vàrem comptar amb l’excel·lent xerrada que ens va oferir l’Enric Fraile EA3BTZ, que amb la seva dilatada experiència com a docent i promotor de radioafició a les escoles, va analitzar els punts fonamentals per poder enfocar aquestes activitats.

Vàrem comptar entre altres assistents amb la inestimable presència de representants de l’entitat municipal La casa del Mig i l’empresa Microbit molt interessats en les sinergies que podem fer entre la radioafició i les seves activitats.

Va demostrar estadísticament que la mitjana d’edat dels radioaficionats com tots bé sabem és molt elevada i que en contraposició és igualment elevat el desconeixement de què és la nostra activitat a la part baixa de l’estadística d’edats.

Els principals punts que va sintetitzar molt encertadament EA3BTZ com 4 consideracions són:

1ª.-Quina percepció té la societat de la nostra afició. (molt baixa)
2ª.- Quina és l’edat mitjana del nostre col·lectiu (massa elevada)
3ª.- Que hem de promocionar (activitats que captin l’interès i sintonitzin amb les motivacions dels joves)
4ª.- A qui ens hem de dirigir ( a les figures que poden actuar de influencers per als joves)

CONCLUSIÓ: Encara som a temps de revertir la situació si ens hi posem ja! Abans que la situació es torni irreversible per causa de l’edat, però no només en xerrades a escoles que estan molt bé i són interessants, però abasten un escàs percentatge del públic diana, l’objectiu ha de dirigir-se als referents escolars als professors tutors de tecnologia que són els que tenen més capacitat i abast per difondre el nostre concepte, buscar influencers de la temàtica.

Un punt molt interessant va ser l’anàlisi de quines tecnologies tenen a l’abast els joves d’avui en dia i com nosaltres podem presentar alternatives tecnològiques que captin l’atenció mitjançant SDR del que va fer una demostració d’un kit portable molt assequible, dels satèl·lits, contactes amb l’estació espacial, etc. Tenim com a models les iniciatives de la IARU i associacions d’altres països que estan més avançades a introduir i incentivar la radioafició en els mitjans escolars i formatius.

Després d’un debat amb preguntes i respostes es va concloure l’acte

Addenda: Estem tots cridats a participar en la dinamització d’activitats dins, al voltant, o fora de les escoles i el públic jove en general per promocionar la nostra afició abans que es vagi extingint per manca de relleu generacional.

Podeu veure els vídeos amb la part teòrica i la posterior discussió al canal youtube de la URBBLL https://youtu.be/r_pLXTIIuLc