Dissabte 30 Maig 2020
Accés Socis Registarse

Login

Indicatiu *
Password *
Recorda'm

Crear un compte

Registre de socis de URBBLL, Els camps amb (*) són obligatoris.
Nom *
Indicatiu *
Password *
Verificar password *
Email *
Verificar email *
Captcha *
Reload Captcha

Ens visita el col·lega: Abdel Mesbah, directament dels boscos de Sherwood

EA3HPB Jos Abdel M0NPT EA3EJJ Francisco EA3IAO Ricard

 

El passat 19 de setembre 2019 ens va visitar el col·lega Abdel acompanyat de la seva XYL aprofitant uns dies de vacances a la nostra ciutat. La trobada es va fer curta amb tanta informació com ens vam intercanviar i van sortir diverses vies de col·laboració futura. L’amic Abdel és un expert en satèl·lits i ens farà arribar informació sobre el material low-cost que fa servir.

 L’Abdel te dues llicències, M0NPT a Anglaterra i 7X2TT a Argelia, és membre del “Hucknall Rolls-Royce Amateur Radio Club” de Nottingham. El seu shack pot ser l’enveja de molts, ens explica els seus equips: 

  • Yaesu FT847 (per Satel·lits QSO's)
  • Controlador Dual Yaesu G-5500 Elevació - Azimuth
  • Lineal Yaesu FL-2100B
  • Antenes: Homebrew en L invertida, Dipol amb trampes 15/10/20, Dipol amb trampes per 40/80 i dipol per 6m
  • Acopladors MFJ 993 Autotuner i Yaesu FC20

Està actiu des de 160m a 70cm, CW (QRS), PSK31, PSK63, PSK125, RTTY, JT65, JT9, FT8, ROS, MS, MFSK i VHF / UHF i Modes Satèl·lit. També ha completat els nivells 1 i 2 en CW amb CW Ops.

Abdel és molt aficionat a treballar satèl·lits, va fer el seu primer QSO el 2015. El podem veure presentant un interessant informe per a radioaficionats a https://skars.co.uk/news/working-amateur-radio-satellites-report/ També és un ferm fan del “Es'Hail 2 - Qatar OSCAR-100” el primer satèl·lit geostacionari per Ham radio del món. Podeu veure informació i com construir un receptor a baix cost a https://www.youtube.com/watch?v=NgsnyETnjAs Properament l’amic Abdel ens farà arribar informació sobre un kit i antena de 60 cm d'ample per a treballar amb l’ Es’Hail 2.

Fins a la propera Abdel i XYL!